Sveriges Ungdomskör på Västkustturné

2016-06-29
Sveriges Ungdomskör ger konsert i Varberg
Vecka 26 var Sveriges Ungdomskör på västkustturné.

SVUK hann besöka Ödsmåls kyrka (29 juni), Varbergs kyrka (30 juni) samt S:t Laurenti kyrka, Falkenberg (2 juli).

Kören började med några intensiva repetitionsdagar förlagda till Stenungsögården för att avsluta vistelsen i Stenungsund med en konsert i Ödsmåls kyrka inom ramen för musikfestivalen Musik i Midsommar.

Därefter drog turnén vidare till Varberg. Där sökte kören, före konserten i Varbergs kyrka, kontakt med ungdomar för en träff.
Vädret var dock inte det bästa den här dagen, men lagom till konserten sprack det täta regnräcket upp. Efter viss konkurrerande musik på torget utanför framförde SVUK en välbesökt konsert som fick stående ovationer. Många av konsertbesökarna stannade efter konserten för att möta och prata med koristerna och ställa frågor om hur det är att vara med i Sveriges Ungdomskör.

Veckan avslutades med en lunchkonsert i S:t Laurenti kyrka i Falkenberg. Även den var lyckad och välbesökt.

Turnéveckan genomfördes med benäget bistånd av Musik i Midsommar (Stenungsund), Varbergs kommun och Svenska kyrkan i Ödsmål, Varberg och Falkenberg, vilket tacksamt mottagits.
Sveriges Ungdomskör utanför Berwaldhallen
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram